Mitä hyötyä taiteen harrastamisesta on?

Taiteen harrastamisesta on hyötyä monin tavoin. Sinun ei tarvitse edes olla taitava taiteilija voidaksesi nauttia taiteen tekemisestä. Kerromme tässä artikkelissa mitä hyötyä taiteen harrastamisesta on tavallisille Matti ja Maija Meikäläisille. Lue kaikki mainitsemamme 6 seikkaa ja saatat yllättyä siitä, kuinka monella tavalla taide hyödyttää aivan tavallista alan harrastajaa.

1. Taiteen harrastaminen tarjoaa tilaisuuden päästää oma luovuus valloilleen

Taideharrastukset tarjoavat oivallisia tilaisuuksia päästää luovuus valloilleen. Etenkin sallivassa ja arvostelemattomassa ympäristössä on turvallista antaa oman luovuuden kukkia. Tämä voi avata erilaisia tunnelukkoja ja auttaa tiedostamaan oman luovuuden voiman, joka saattaa hektistä elämää viettävällä ja arjen rutiineihin takertuvalla henkilöllä olla pahasti hukassa.

2. Taiteen harrastaminen tarjoaa tilaisuuden rentoutua

Harrastaessasi taidetta pääset hetkeksi eroon stressaavasta arjesta. Samalla saat tuokion itsellesi sekä tilaisuuden rentoutua, mikä on hektisessä nykymaailmassa äärimmäisen tärkeää, sillä välillä stressi voi kerääntyä niin suureksi, ettei hengähtäminen ja pysähtyminen enää edes tahdo onnistua.

3. Voit löytää uusia ystäviä taideharrastuksen parista

Taideharrastuksen parista on mahdollista löytää uusia ystäviä. Jos olet vaikkapa muuttanut uudelle paikkakunnalle, voi uusien ystävien löytäminen tuntua vaikealta. Harrastukset keräävät kuitenkin yhteen samanhenkistä seuraa ja yhteisen tekemisen äärellä tutustuminen on tavallista helpompaa. Taide antaa hyvän puheenaiheen, josta on helppo aloittaa keskustelu.

4. Taideharrastus auttaa kehittymään ja oppimaan uusia asioita

Taideharrastuksen myötä kehityt monin tavoin. Samalla opit uusia asioita, joista saattaa olla hyötyä esimerkiksi työssäsi. Harrastaessasi mahdollisimman monipuolisesti erilaisia taiteenlajeja opit mahdollisimman paljon ja voit kehittää omaa yleissivistystäsi. Erilaisten tekniikoiden tunteminen auttaa monissa tilanteissa ja esimerkiksi erilaisten yleisimpien taidetyylien ja tunnetuimpien taiteilijoiden tunteminen on osa yleissivistystä.

5. Taide voi olla terapeuttista

Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista, jolloin taiteen terapeuttinen puoli voi tulla tarpeeseen. Taidetta käytetään jopa terapian keinona, jolloin puhutaan taideterapiasta, mutta aivan tavallinenkin taideharrastus voi toimia terapeuttisena keinona esimerkiksi omien tunteiden purkamiseen. Omia vaikeitakin tunteita voi purkaa esimerkiksi runojen tai maalausten kautta. Kirjoita tai maalaa paha olosi pois ja elämäsi voi näyttää edes piirun verran paremmalta. Tiettyyn rajaan asti omaa ahdistuneisuutta voi purkaa itselle mieluisen taiteen kautta, kunhan vain tiedostaa, missä vaiheessa oma tilanne on niin hankala, että on aika kääntyä asiantuntevan terapeutin puoleen. Jos pidät erityisesti taiteesta, saattaisit tällaisessa tilanteessa hyötyä myös taideterapiasta.

6. Taiteen mukanaan tuoma visuaalisuus voi auttaa tekemään kodista entistä viihtyisämmän

Taideharrastuksen myötä myös kodin ilme saattaa muuttua entistä visuaalisemmaksi, mikä voi auttaa parantamaan kodin viihtyisyyttä. Kun koti näyttää sen asukkaita miellyttävältä, on siellä entistä mukavampi olla. Esimerkiksi kodin seinien värit voivat rauhoittaa ja tehdä olosta turvallisen. Sävyt kannattaakin valita sen mukaan, mistä huoneista on kyse ja millaista tunnelmaa kodilta toivotaan.