Vinkkejä tee-se-itse -maalauksiin

Haluaisitko koristella kotiasi omatekoisella taiteella? On olemassa monia tapoja, joilla tämä on mahdollista. Loppujen lopuksi näyttävän taiteen tekeminen ei välttämättä edes vaadi sinulta kovinkaan suuria ponnisteluja, vaan upea ja näyttävä teos voi syntyä hetkessä. Tässä postauksessa haluammekin jakaa taidevinkit, joilla ei voi mennä pieleen. Näillä neuvoilla saat takuuvarmasti aikaan upean teoksen, vaikka sinulla normaalisti kasvaisikin peukalo keskellä kämmentä. Poimi alhaalta parhaat vinkit ja luo kotiisi uniikkia itsetehtyä taidetta jo tänään! Kuka olisikaan arvannut, että taiteen tekeminen on yhtä helppoa kuin Unibet vedonlyönti nykyään netissä ja kasinopelien pelaaminen.

Helpot vinkit DIY-taiteeseen

Graafinen akryylimaalitaulu

Tarvitset:

-Maalauspohjan

-Akryylivärejä

-Maalarinteippiä

-Palan vaahtomuovia

-Pensselin

Tee näin:

Maalaa ensimmäisenä koko maalauspohja valkoiseksi (tai mielesi mukaan jollain toisella värillä) suurella pensselillä ja jätä pohja kuivumaan pariksi tunniksi. Kun pohjamaali on jämähtänyt, tee maalarinteipin avulla alustalle haluamiasi muotoja (kolmiota, neliöitä tai suorakulmioita). Voit tehdä muodoista eri kokoisia ja asetella ne haluamallasi tavalla. Kun olet saanut muodot asetettua oikein, pursota kuhunkin niistä kolmea eri väriä. Etene tummimmasta vaaleimpaan (esimerkiksi tumman sininen – vaalean sininen – valkoinen tai punainen – oranssi -keltainen). Voit valita värit esimerkiksi sisustuksesi mukaan ja tehdä jokaisesta muodosta vaikkapa eri värisen. Kun olet pursottanut maalituubeista kuhunkin muotoon ohuen viivan värejä, ota vaahtomuovin pala käyttöön. Etene sen avulla vaaleimmasta väristä tummimpaan tuputtelemalla koko kuvion läpi. Kun koko kuvion pinta-ala on peitetty ja olet saanut aikaan kauniin liukuvärin, anna työn jälleen kuivua rauhassa. Sen kuivuttua irrota varovasti teipit ja aseta upea taulusi seinälle.

Timanttinen hartsitaulu

Tarvitset:

-Hartsia

-Hartsin kovetetta

-Alkoholimustetta

-Glitteriä

-Akryylimaalia

-Maalauspohjan

-Sanomalehtiä

Tee näin:

Aloita valmistelemalla itsellesi sopiva työtila. Peitä se huolellisesti sanomalehdin ja aseta maalauspohja jonkin korokkeen päälle niin, että se on hieman ilmassa pöytäpinnasta. Sekoita hartsi ja kovete keskenään hartsin ohjelapun mukaisessa mittasuhteessa, ja jaa se useampaan pieneen muovimukiin mielesi mukaan. Sekoita eri mukeihin eri väristä alholimustetta, akryylimaalia tai glitteriä. Kaada tämän jälkeen mukeista värejä kankaalle muki kerrallaan, kunnes koko taulun pinta-ala on peittynyt. Anna kovettua 48 tuntia ja nauti upeasta taulustasi.